به گزارش سلامت نیوز کامران بدیعزاد در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: آب آوردن زانو بر اثر یک حادثه التهابی ایجاد میشود که ممکن است این حادثه بر اثر ضربه به زانو در حین ورزش و در طی پیچ خوردن زانو و فشار آوردن به مفصل ایجاد شود.
وی افزود: بیماریهای التهابی سیستمی مانند رماتیسم، ابتلا به بیماریهای مانند استئوآرتریت که در سنین بالاتر مفصل زانوی فرد را مبتلا میکند و فشار آوردن به مفصل زانو پس از ورزشهای سنگین موجب ابتلا به این عارضه میشود که خم و راست شدن زانو به خصوص خم شدن را محدود میکند.
بدیعزاد تصریح کرد: التهاب پرده داخلی مفصل زانو موجب آب آوردن آن میشود و از دلایل دیگر ابتلا به آن میتوان عفونت، باکتریایی یا ویروسی را نام برد که موجب التهاب و آب آوردن مفصل زانو میشود که البته در این مایع میکروب نیز وجود دارد.
وی اضافه کرد: مهمترین کار در درمان آب آوردن زانو تشخیص علت آن است چرا که اگر تروما، پیچخوردگی، پارگی رباط، مینسک و بیماریهای عفونی علت این عارضه باشند راههای درمان متفاوتی دارند.
بدیعزاده گفت: ضعف عضلات ران به خصوص عضلات چهار سر ران میتوانند موجب ابتلا به این عارضه شوند به خصوص هنگامی که فرد ورزشهای شدیدی میکند که در این حالت تقویت عضلات ران میتواند فشارها به مفاصل را به خود جذب کند.
وی افزود: تمرینات خاص،تقویت عضلات ران به نام تمرینات ایزومتری وجود دارد که میتواند به درمان آن کمک کند. همچنین تجویز داروهای ضدالتهابی به این عارضه کمک میکند.
بدیعزاده خاطرنشان کرد: قبل از انجام ورزشهای سنگین فرد باید مدتی گرم کند و این طبیعی است که اگر فردی پس از دو سال شروع به دویدن شدید کند احتمال آب آوردن زانویش بیشتر میشود.
وی افزود: اینکه گفته میشود بازی با توپ پلاستیکی موجب آب آوردن زانو میشود اشتباه است هر زانویی که عضلاتش ضعیف باشد و آمادگی لازم را نداشته باشد میتواند موجب ابتلا به این عارضه شود.